Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2008 » Сентябрь » 11 » Геннадій Лисенчук: "У Бразилії боротимемося за медалі"
00:47
Геннадій Лисенчук: "У Бразилії боротимемося за медалі"
 Футбол - гра мільйонів, проте, крім тієї гри, до якої ми звикли, "король спорту" подарував іще один із своїх різновидів - футзал. У цьому швидкому та динамічному виді спорту наша країна гідно презентує синьо-жовтий стяг у різних куточках світу, ставлячи своєрідну планку для братів старших - футболістів. Практично з кожного престижного форуму українська збірна повертається з нагородами. Цей рік для шанувальників міні-футболу України не став винятком. Українські студенти на першості планети, яка проходила у Словенії, вибороли високе друге місце. Попереду ще один фут зальний форум, який пройде в Бразилії, де вже національні збірні визначатимуть володаря світової "футзальної корони" - серед них і наша команда. Про те, яка ситуація в українському футзалі, про чемпіонат світу в Словенії, про потенціал, мрії та сподівання футзалістів у інтерв'ю "Газеті" розповів голова Асоціації міні-футболу України та за сумісництвом головний тренер національної збірної Геннадій Лисенчук.

- Пане Геннадію, нещодавно у Словенії завершився чемпіонат світу серед студентів, де українці здобули срібні нагороди. Як оцінюєте такий виступ?

- Вважаю, коли команда здобуває «срібло» та ще й на чемпіонаті світу, то такий результат, безперечно - велике досягнення. Тож я цілком задоволений.
- Окрім фінальної гри з португальцями, наша команда зустрічалася з ними у груповому турнірі, де святкувала перемогу з рахунком 4:2. Що завадило хлопцям повторити такий результат у вирішальній грі турніру?
- Розумієте, я майже ніколи не скаржуся на суддівство, проте в тому матчі, як на мене, на результат дуже серйозно вплинули помилки арбітрів. Судіть самі: за рахунку 1:0 на користь піренейців арбітри не зараховують "чисте" взяття воріт Португалії, далі судді відразу ж знаходять два командні фоли для України, а гри рукою португальців не бачать. Такі порушення з нашого боку відразу ж карали. І в підсумку маємо 0:4 - хлопці почали нервувати, їх психологічно зламали. Також варто додати невмотивовані видалення та попередження збірної України, словом гра була зіпсована. Був складний поєдинок, але наша команда виступила гідно.
- Збірна України мала взяти участь у міжнародному турнірі в Таїланді. Вочевидь це мав бути один із етапів підготовки до ЧС. Оскільки до Азії вирушити не вдасться, як плануєте провести підготовку до цих змагань?
- Наразі гравці збірної перебувають у розташуванні своїх клубів, де проведуть три тури чемпіонату України. Далі, а це буде 21 вересня, національна команда збереться на тренувальній збір у Святошино, що під Києвом, де ми зрештою завжди збираємося. Після тижневих зборів в Україні вилітаємо до Бразилії, де заплановано тижневий збір, а далі стартує чемпіонат світу...
- Чи будуть у Бразилії спаринг-матчі, якщо так, то з якими суперниками?
- Поки що в нас немає домовленості з якимись командами про товариські ігри, однак, радше за все, перед від'їздом з України зіграємо з одним із київських клубів.
- Аргентина, Китай, Гватемала та Єгипет - це суперники збірної України на чемпіонаті світу, який пройде наприкінці вересня в Бразилії. Маючи таких суперників, які шанси нашої збірної вийти з групи?  
- Якщо проаналізувати, то побачимо, що серед учасників чемпіонату світу слабких суперників немає, адже такий турнір збирає сильніші команди планети. І всі учасники змагань мріють про те, щоб вийти із групи та поборотися за медалі. Наша команда не є винятком, ми боротимемося за одне із двох місць, яке дасть право вийти із групи. Звісно, розуміємо, що легкої прогулянки в Бразилії не буде. Проте зробимо все, щоб вийти з групи та здобути нагороди.
- Ви говорите про медалі, тож яке завдання стоятиме перед збірною на чемпіонаті світу в Бразилії?
- За час існування збірної України ми привчили і вболівальників, і журналістів, що з будь-якого серйозного турніру маємо повертатися з медалями. Тому мусимо поборотись за нагороди. Хоча першочергове завдання, яке стоїть перед командою, - вихід у другий етап змагань, тобто в групі маємо посісти місце не нижче другого, а далі побачимо, на що реально претендуватимемо, та яку гру показуватимуть наші суперники.
- З огляду на це, чи можна сказати: якщо команда не вийде із групи, то виступ у Бразилії вважатимуть провальним?
- Ну... можливо не провальним, але незадовільним точно.
- Тепер щодо чемпіонату України. Цьогорічні змагання стартували доволі незвично - відбулося тільки дві гри, проте в них узяли участь головні претенденти на "золото" - "Тайм", "Енергія" та "Шахтар". Скажіть, чи були в цих двобоях якісь несподіванки для вас?
- Насамперед такий старт першості країни організували винятково для нашого чемпіона - донецького "Шахтаря". Адже, як відомо, донеччани виступають у Кубку УЄФА (аналог футбольної Ліги чемпіонів, - "Газета"). Тому, щоб набрати оптимальної фізичної форми, їм потрібні були спаринги. А те, що суперниками "Шахтаря" стали дві львівські команди, - випадковість, жереб. До речі, представники "Енергії" першими тягнули жереб, тобто "Шахтар" уже чекав на суперника, а інші його визначали. Другим суперником, як відомо, став "Тайм". Результати мене не здивували. Перемога "Енергії" в першій грі закономірна, адже перед командою стоїть завдання виграти чемпіонат, тому не слід вважати перемогу львів'ян несподіванкою. В іншому протистоянні, де "гірники" здолали "Тайм", не бачу чогось сенсаційного. Хоча перед "Таймом", наскільки мені відомо, також стоїть завдання поборотися за золоті медалі. Можу сказати одне: такі результати цілком закономірні.
- Львівський "Тайм" після того, як команда підсилилась у період міжсезоння, називають чи не найреальнішим претендентом на перемогу в чемпіонаті. Ви погоджуєтеся з цим? Хто, крім цієї команди, реально претендуватиме на перемогу в Лізі?
- "Тайм" справді серйозно підсилився і побореться за чемпіонство. Звичайно, є ще "Шахтар" і "Енергія". А цим клубам конкуренцію - не кажу, що за "золото", а взагалі за медалі - складуть львівський "ТВД", іванофранківський "Ураган", "Єнакієвець", "Планета", "Маріон" і харківський "Локомотив". Це ті колективи, які налаштовані на медалі різного ґатунку, вони боротимуться за перемогу, тому прохідних ігор не буде. Чемпіонат буде дуже цікавим.
- А якими є шанси донецького "Шахтаря" на вихід із групи в Кубку УЄФА? ( "Госпич" (хор.) "Беретьоуйфолу" (угр.)  "Блок" (гол.) - "Газета")
- Думаю, якщо перед "Шахтарем" стоїть завдання вийти до фінального етапу, а це четвірка найсильніших клубів турніру, то донеччани просто зобов'язані перемагати та виходити із групи в наступний раунд.
- І насамкінець, повертаючись до національної збірної. Цьогоріч збірна України вже має вдалий досвід виступів у Бразилії (на престижному міжнародному турнірі в Ріо-да-Женейро наша команда посіла третє місце, - "Газета"). Наскільки відтоді (з червня) команда прогресувала чи, можливо, навпаки?
- Однозначно команда не стала слабшою, тому боротимемося за медалі.
Розмовляв Андріан Снігур, "Львівська газета"
 
ИСТОЧНИК:
http://www.prosport.lviv.ua/content/view/1401/72/
Просмотров: 961 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz