Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2008 » Август » 29 » УРАГАН- ІБЕРІЯ-2003: ПІСЛЯМОВА
17:43
УРАГАН- ІБЕРІЯ-2003: ПІСЛЯМОВА
7-28 серпня під патронатом голови опікунської ради НФК "Ураган” - губернатора області Миколи Палійчука відбулися благодійні міжнародні товариські матчі. На новому паркеті коледжу фізвиховання оновлений "Ураган” двічі зустрівся з чемпіоном Грузії, учасником футзального Кубку УЄФА - командою "Іберія-2003". Підсумком цих ігор стали багато емоцій, 12 забитих голів та майже 3,5 тисячі гривень, що підуть на допомогу постраждалим від повені на Прикарпатті. Своїми враженнями про ці матчі поділилися...

Микола ПАЛІЙЧУК, голова опікунської ради НФК "Ураган", голова Івано-Франківської ОДА
- Грузинська команда "Іберія-2003" завітала до Івано-Франківська в рамках підготовки до матчів Кубка УЄФА і погодилася провести в обласному центрі Прикарпаття дві товариські гри з місцевим "Ураганом". Ми вирішили надати зробити ці поєдинки благодійними і направити усі виручені кошти на допомогу постраждалим від стихії, котра бушувала у нас у липні.

На обидвох матчах були спонсори, які надали призи для лотереї. Окрім цього, на вході стояла скринька, де усі бажаючі кидали власні кошти у виключно у благодійних цілях. І не стільки важливо, скільки коштів ми зібрали за два дні, важливо підтримати дух наших людей. Важливо послідувати наших людей в тому, що на допомогу готові йти усі.

Василь КОСТЮК, віце-президент НФК "Ураган"
- Ці товариські матчі - благодійні. Головна їх мета полягає у допомозі постраждалим від повені на Прикарпатті. Усі виручені кошти, за два дні - це майже 3,5 тисячі гривень, будуть переведені на благодійний рахунок. Ідея проведення цих поєдинків з’явилася у голови опікунської ради НФК "Ураган" - губернатора області Миколи Палійчука. Окрім цього, після двох передсезонних турнірів, на одному з яких - "Кубку визволення" у Харкові наша команда здобула перемогу, товариські матчі з "Іберією-2003" стали для оновленого "Урагану" першими в рідних стінах і ходили вже на новому паркеті коледжу фізвиховання. Тепер ми будемо вирішувати безпосередньо задачі для "Урагану" на новий чемпіонат.

Алік САРКІСЯН, головний тренер "Іберії-2003"
- Ви провели три товариські поєдинки на Україні: одну гру у Львові і двічі у Івано-Франківську. Є можливість оцінити рівень українського футзалу по ваших суперниках - "Тайму" та "Урагану".

Український футзал зараз дуже піднявся. Навіть у порівняні навіть із тими часами, коли я грав у Запоріжжі, зараз команди почали діяти на майданчику набагато швидше. Щодо "Урагану", то це дуже хороша команда. На мою думку, івано-франківці фінішують у наступному чемпіонаті як мінімум у трійці призерів. А щодо матчу з львівським "Таймом", то ми на тій грі були стомлені після нелегкого перельоту. Окрім цього, у гравців не було великого бажання пограти цей "товарняк". А от обидва матчі у Івано-Франківську після дня відпочинку видались дуже хорошими.

- У першому матчі проти "Урагану" ви залучили чотирьох бразильців та тільки двох грузинів. У другій грі вже були задіяні усі десять гравців...
Наш капітан команди Алтунашвілі нещодавно переніс операцію, тому ми його свідомо поберегли для матчів Кубка УЄФА. Решта, зіграли у другій грі, включаючи нашого другого голкіпера.

- Під час матчів було помітно велику емоційність гравців вашої команди. Причому, не тільки грузинів, а й бразильських легіонерів...
В принципі, Бразилія і Грузія в чомусь є подібними, маю на увазі якраз емоційність. Навіть уявити собі не можете, що відбувається на тренуваннях, коли умовно грають бразильці проти грузинів! До речі, бразильці є свого роду якіймись поліглотами - за місяць вони примудряються вивчити грузинську мову. А повірте мені, що ця мова є дуже непростою. Мабуть, в них талант до цього є якійсь.

- Якщо порівняти два матчі з "Ураганом" - по суті це були дві різні гри?
Цілком згідний з вами, це були два різних поєдинки. У першому матчі нам багато чого вдавалося і ми перемогли. Другий матч - як Грузія та Україна товаришують, так і ми зіграли у нічию. Але якщо серйозно, то підопічні Сергія Гупаленка у другому таймі перебігали нас насамперед фізично, мої підопічні якось "підсіли". Вважаю підсумковий результат 4:4 - є закономірним.

- Що можете сказати про місто Івано-Франківськ?
Дуже велика подяка команді "Ураган" та Сергію Гупаленку, що запросив "Іберію" до Івано-Франківська на ці товариські матчі. На жаль, ми не змогли прилетіти на харківський "Кубок визволення", оскільки в Грузії почалася війна. 7-го вересня ми вже розпочинаємо матчі Кубка УЄФА у Чехії, тому ігрова практика нам була вкрай важлива. Можливо, ви і не знаєте, що у Грузії змагаються всього чотири команди у чемпіонаті. "Іберія" на голову усіх сильніша, що матчу ми перемагаємо 10:1, 10:2 і так далі. Тому матчі з українськими командами, які грають на досить солідному рівні, для нас виявилися дуже важливими, навіть незважаючи на статус товариських.

Сергій ГУПАЛЕНКО, головний тренер НФК "Ураган"
- Насамперед хотів би зазначити, що "Іберія" - дуже сильна команда. Зовсім не випадково вона носить звання шестиразового чемпіона Грузії. Більш того, у складі цієї команди грають четверо бразильців. А бразильці - це професіонали, які грають за гроші і сумлінно їх відпрацьовують. За великомим рахунком,у їх важко заставити зіграти у товариському матчі, як результат - 0:6 поразка грузинів у матчі з "Таймом". Після цього з ними поговорив президент клубу і вони у прямому розумінні цього слова завелися. Завелися саме у наших двох поєдинках. Ще раз повторюся - команда, яка є чемпіоном своєї країни, не може бути слабким суперником.
Тепер щодо самих матчів. Після поразки у першій грі більшість почали сприймати результат 1:3 як якійсь провал. Вважаю, що нічого страшного у цьому немає. Ми готуємося до чемпіонату і провели дві товариські гри у процесі формування складу. Це "Іберії" треба їхати на Кубок УЄФА, а у нас ще є час на підготовку. Зараз ми у процесі формування складу. Нам потрібно зробити дві ігрові шістки, а не дві четвірки. Саме тому в середу ми спробували один варіант складу, сьогодні - інший. Не буду виправдовуватися і скажу як є: весь перший матч і перша половина другого - це найгірші тайми, з-поміж тих, які ми вже встигли відіграти на турнірах у Чехії та Харкові. Тобто, ці два поєдинки ми провели досить слабо. Знову ж таки, у цих поєдинках перед нами не стояло завдання обов’язково перемогти. От 10-го вересня у матчі з Сумами перед нами буде стояти задача перемогти. А зараз ці матчі з "Іберією" - це більше виключно підготовчі поєдинки, в яких ми формуємо склад, награємо його тощо. У другому поєдинку, поваріювавши зі складом команди, у нас з’явилися нові ігрові зв’язки. Впевнений, що до 10 вересня ми вже остаточно визначимось, хто в якій шістці буде грати. Хтось вчора нам сказав після гри, що очі в гравців не горіли. Я не згідний із цим - горіли очі. Просто буває так, що не йде гра, і все тут...

- Яка ситуація з Федором Пилипівим, адже він так і грав…
- Щодо Пилипіва, то він розпочне тренування у загальній групі вже наступного тижня. Хотів би зауважити, що він відіграв весь турнір у Харкові, але на останньому матчі, пробиваючи післяматчеві пенальті, потягнув ногу і вибув зі строю. Нам його дуже не вистачає, і це - факт. Федір - гравець супер-класу, тому нам зараз бракує його досвіду і вмінь.

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ. Прес-служба НФК "Ураган".

Просмотров: 922 | Добавил: tisha | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz