Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2008 » Август » 19 » Харківський тріумф галичан
22:29
Харківський тріумф галичан
Днями в Харкові завершився щорічний міжнародний турнір з міні-футболу “Кубок Визволення”. Цей турнір присвячено річниці визволення Харкова від німецьких загарбників. До участі у змаганнях запросили 16 колективів, серед яких 11 представляли Україну, інші - Азербайджан, Грузію та Литву. Місто Лева на змаганнях представляли відразу три футзальні команди: “Кардинал”, “Тайм” та “Енергія”. Львів’яни на турнірі виступили доволі вдало. “Тайм” посів друге загальнокомандне місце, “Енергія” фінішувала другою, а “Кардинал” задовольнився 12-ю сходинкою в турнірній таблиці. У матчі за 12-16-те місця львів’яни перемогли луганський “ЛТК” із рахунком 3:0.
Усіх учасників турніру розділили на чотири групи, в яких кожна з команд грала по матчу із суперниками. Далі переможці груп виходили до півфіналів, де за олімпійською системою визначали переможців. Інші команди, які посіли другу та нижчі сходинки у своїх групах, розігрували місця від п’ятого по шістнадцяте.
За підсумками групових баталій до квартету найсильніших потрапили дві львівські команди - “Тайм” та “Енергія”. Саме їм у півфіналі судилося розіграти путівку за право виступити в головному поєдинку турніру. В доволі напруженому та цікавому протистоянні з рахунком 6:3 перемогу святкували футзалісти “Тайму”.
В іншій півфінальній грі господарі змагань - харківський “Локомотив” - зустрічалися з івано-франківським “Ураганом”. Основний час двобою переможця не виявив, команди по разу відзначились у воротах суперника. А в серії післяматчевих пенальті сильнішими виявилися іванофранківці - 3:2.
Отже, у вирішальній грі змагань зійшлися дві команди із Західної України - “Тайм” та “Ураган”. Фінальне протистояння завершилося з рідкісним як для футзалу рахунком 0:0, а в серії післяматчевих пенальті хлопці добряче розважили публіку своїм невмінням пробивати шестиметрові удари. Цікаво, що з п’яти нереалізованих пенальті воротарі не відбили жодного - всі постріли гравців були невлучними. Однак футзалісти “Урагану” змогли зібратись і довести серію до перемоги. Тож “Ураган” уперше у своїй історії переміг на “Кубку Визволення”.
Тренер “Тайму” Роман Цибук розповів “Газеті”, що львів’яни задоволені виступом на Кубку, адже головне завдання, яке стояло перед командою на турнірі, - це підготовка до чемпіонату України. “Вважаю, що ми виступили добре, – зазначив пан Роман, – вибороли друге місце. А такий результат зовсім непоганий, хлопці показали хорошу гру. Основним завданням було визначити кістяк команди, яка гратиме в наступному сезоні. Ми з цим впоралися, команду практично сформовано, 24-25 серпня в нас заплановано товариські зустрічі з грузинською “Іберією”. Уже після цих матчів, думаю, остаточно сформуємо склад на сезон. А загалом команда готова до старту нової першості”.
У малому фіналі в наддраматичному двобої львівська ‘Енергія” змогла здолати опір харківського “Локомотива”. Упродовж зустрічі львів’янам двічі доводилось бути в ролі наздоганяючих. Спершу харків’яни повели в рахунку 2:0, далі “енергетики” зусиллями Кузя й Овсяннікова вирівняли становище. Проте ще до перерви господарі знову вийшли вперед. У другій половині гри, зважаючи на рахунок, "Енергія" мусила діяти першим номером. Найбільшу ефективність і користь для команди продемонстрував Овсянніков. Денис іще двічі "розписався" у воротах "залізничників", у такий спосіб оформивши "хет-трик", і здобув звання найкращого гравця турніру.
Як розповів “Газеті” головний тренер “Енергії” Юрій Кобзар, змагання в Харкові розглядали насамперед  як етап підготовки до старту нового сезону. Тренерський штаб завдяки цим поєдинкам мав виявити та виправити недоліки, які зараз є у грі львів’ян. “Оскільки вже невдовзі гра першого туру з донецьким “Шахтарем”, – говорить “коуч” “Енергії, – то на цьому турнірі ми повинні були побачити та виправити проблеми. Зараз неозброєним оком видно, що команда невдало виконує тактичні завдання на гру. Є проблеми й у захисті та з пресингом, проте будемо працювати та виправляти помилки. Попереду тяжкий сезон, якщо нічого не робити, буде складно”.
Адріан Снігур

ИСТОЧНИК:
http://www.prosport.lviv.ua/content/view/1172/56/
Просмотров: 930 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz